JOHNS QUIJOTE - VÆRMELDING FOR FATTIGFOLK

  kjøp albumet her  
  Broiler Farm:BFCD9813
Utgitt: 2003
Produsert av: Atle Rakvåg
 
     
 


Innhold: (NB! du må ha Windows Media player for å kunne høre lydsnuttene)

1 Prolog 03:02
2 Værmelding for fattigfolk 03:40
3 Det som kommer 03:46
4 Ingen stoler 03:29
5 Stillevillevi 04:52
6 Mannen som ikke kunne se 03:38
7 Om oss nå 02:37
8 Skranter 03:40
9 I blomsterpikens klør 04:53
10 Begynnelsen på en båt 05:36
11 Drøm! 03:22
12 Mildt og fint 05:05
       


 
 

Poetisk og organisk

 
 

Det er med stor glede Farmen utgir "Værmelding for fattigfolk", et sedvanlig sterkt album fra Oslobandet Johns Quijote som med sin organiske musikk og intelligente tekster burde være pensum og allemannseie for lenge siden.

"Værmelding for fattigfolk" er Johns Quijotes fjerde album. Etter at vi ga ut debuten "Ingens hjerte" i 1998 skiltes våre veier for noen år, og bandet gav ut to glitrende album på egen label; "Forløper" (2000) og "Vakkert men sant" (2001). Disse to utgivelsene er nå overtatt av Farmen, og tilgjengelige i vår nettbutikk.

Med "Værmelding for fattigfolk" viser Johns Quijote nok en gang hvilket eminent band de er, med et musikalsk uttrykk som spenner fra intenst tilstedeværende låter som tittelkuttet og "Skranter", via vâre poetiske låter som "Mannen som ikke kunne se" og "Mildt og fint" til organiske høydepunkter som "Begynnelsen på en båt".

At John Ivar Bye er en av vår tids mest oppegående låtskrivere og tekstforfattere er selvfølgelig en fordel, og også på "Værmelding for fattigfolk" står de gode tekstene i fokus.

I den siste tiden har også ringreven Jørun Bøgeberg blitt observert stadig hypp(igere) sammen med våre bedrøvelige riddere, ridene inn fra vest på en gitar...

Det fantastiske coverbilde er "El quijote de la farola" (Den dumdristige i lyktestolpen), et magisk øyeblikk fanget inn av Alberto Korda, mannen som også tok det legendariske bildet av Che Guevera.

"Værmelding for fattigfolk" er innspilt Studio Sus, og mastret i legendariske Abbey Road Studios.

Johns Quijote's tidligere meritter inkluderer strålende anmeldelser i norske medier for alle utgivelsene, en lang rekke konserter og en besynderlig knytning til Russland der de har opptrådt en rekke ganger. I Russland har de også gitt ut et album bestående av låter fra "Ingens hjerte" og "Forløper", der tekstene er oversatt til russisk på coveret.

Avisen "Arkangelsk" måtte svelge noen fordommer, og skrev:

"Vi stilte med en viss skepsis: Alle tidligere skandinaviske band vi hadde hørt var mer eller mindre MTV-produkter uten særpreg. Johns Quijote viste seg som et spesielt tilfelle. Dette er virkelig en sterk og særpreget gruppe. ... Sannsynligvis er hemmeligheten med Johns Quijote at deres musikk gir gjenklang i den russiske sjel og i vår forståelse av rock'n'roll."

Drammens Tidene - Fantastisk Værmelding
Hør nydelige "Mannen som ikke kunne se" med sitt russiske temperament, uptempo skabeat på de frekkeste norske poplåtene siden The Aller Værste med "Værmelding for fattigfolk" og "Skranter", en riktig eventyrmagisk ballade med pauker og det hele i NRKs store studio på flotte "Drøm" og årets kanskje mest spennende rockearrangement på gnistrende "Det som kommer". Bare den ene låta er ganske enkelt utrolig lytting, og skal du bare kjøpe en norsk plate i år, ja da må det bli John's Quijote!
Les hele anmeldelsen her.

NRK - Unik norsk plate
Dette er en plate for de av oss som ikke gir oss. I begynnelsen skimter du noe som kan være gull. Spiller du ”Værmelding for fattigfolk” mange nok ganger, oppdager du at Johns Quijote fjerde studioalbum er reineste skattekista.
(...) Plata oser av kvalitet i alle ledd. Til og med coveret er av den typen det er godt å bla i. John Ivar Bye har skrevet alle tekstene og komponert så nær som all musikken med unntak av to låter der han samarbeider med Atle Rakvåg. Uttrykket rockepoet blir ofte brukt om John Ivar Bye, og det er ikke tvil om at mannen har mye på hjertet og er et litterært talent.
Les hele anmeldelsen her.

Avisa Valdres -Det er noe ved dem...
Vakkert, mystisk, variert, gjenkjennende og lunt. Mange ønsker blir oppfylt på en gang når Oslo-bandet Johns Quijotes nyeste plate kommer i spilleren. Den fjerde utgivelsen viser at det er noe ved gruppen som dessverre har levd en noe anonym tilværelse i norsk musikkliv.
Låter som «Det som kommer», «Mannen som ikke kunne se (rødt)» og «I Blomsterpikens Klør», burde vært å få høre på radio langt oftere enn det som er tilfellet. Disse tre låtene representerer det jeg kaller vakkert, og låter som «Stillevillevi» og «Begynnelsen på en båt» kommer under kategorien mystisk og så videre.
Med den variasjonen som låtskriver og komponist (på de fleste låtene) John Ivar Bye legger for dagen på plata, er dette svært nært en toppkarakter.

TromsøBy - Topp norsk høstplate.
For dette er et band som skiller seg ut og som driver med musikk for musikkens egen skyld! Albumet er utrolig jevnt og inneholder ikke en dårlig låt!
Slitesterk musikk, ypperlig egnet til høsten som kommer i møte. Og intens rockepoesi! Lei av Kaizers oppskrytte oljefatrock? Prøv Johns Quijote da vel! Organisk, intelligente og tøffe er de nemlig!
Les hele anmeldelsen her.

Fredrikstad Blad - Kunstnerisk værmelding
Johns Quijote har stundom noe russisk over seg. Kanskje derfor at Bye og co. har sitt største publikum i Russland, med sanger på norsk!
Uten å fornærme de øvrige i kvartetten er John Ivar Bye den bærende kraft utad. Hans rue røst har særpreg, og som tekstforfatter fremstår han som en ekte rockepoet. Han elsker oppfinnsomme ordspill, jfr. «Noen sitter inne for det de sto opp for» (fra «Slanter»).
Les hele anmeldelsen her.

Oppland Arbeiderblad - Sterkt og særpreget
Med en høyst særegen stil, gode og spennende tekster, glimrende arrangementer og et stimulerende lydbilde, burde Johns Quijote for lengst vært et norsk band på alles lepper.
[...]Frontmann John Ivar Bye lager tekster av det utfordrende slaget, poetisk av svært høy kvalitet og med en passende dose uklarhet som gjør at du besnæres og undres.
Les hele anmeldelsen her.

Halden Dagblad - Originalt og intelligent
Det kritikerroste bandet, bestående av John Ivar Bye (vokal/gitar), Brynjulf Risnes (gitar), Atle Rakvåg (bass) og Jon Grimsby (trommer), serverer tolv velsmakende og norskspråklige pop- og rockespor på denne utgivelsen, der morsomme og allsidige rytmer kombineres elegant med intelligente og tidvis poetiske tekster. Platen, som er mastret i legendariske Abbey Road Studios i London, tegner et bilde av et meget samspilt og modent band, hvis musikalske ferdigheter kommer klart frem umiddelbart.
Anmeldelsen er ikke tilgjengelig på nett

Puls.no - Jeg sier bare at "Værmelding For Fattigfolk" er kanonbra.
Oslo-bandet er klare med sitt fjerde album, og hittil beste. "Værmelding For Fattigfolk" er en reise i et lyrisk univers med meget levende musikk. De er intense, umåtelig kreative og passe mystiske.
Les hele anmeldelsen her.

Dagbladet - Spenstig, lyrisk og råskåren norsk rock
Men høy energi og twangy sound hiver kvartetten John's Quijote, med vokalist og låtskriver John Ivar Bye i spissen, seg inn i en storm av musikk på sin nye plate. Med et voldsomt driv og skarpskodde, lyriske tekster kjører gruppa seg inn i en virvel av fengende låter.
Les hele anmeldelsen her.

Bergensavisa - Dyster skjønnhet
Johns Quijote har særpreg, varme, melankoli og gode tekster i massevis. I tillegg er «Værmelding for fattigfolk» en bunnsolid produksjon. At terningen ikke når lenger enn til fire, skyldes rett og slett at låtmaterialet er litt for ujevnt i forhold til det faktum at dette er et band som, også her, med all tydelighet beviser at de er i stand til å lage perler av musikk.
Les hele anmeldelsen her.

VG/Stein Østbø - Mørk rock-poesi
Mørk rock-poesi og ditto mørke, lumre stemninger fra Oslo-bandet Johns Quijote.
Etter fire album begynner Johns Quijote å få noe av et kvalitetsstempel i norsk rock med sin bredpenslede, om enn noe mørke musikk. Denne gangen er John Ivar Byes poesi kanskje enda mer manisk enn tidligere, mens hans intense, ofte hviskende stemme og hyppig bruk av strykere forsterker ordenes halvt desperate bønner.
Les hele anmeldelsen her.


Østlendingen
Bye er en stemningsskaper - en spennende låtskriver og en fin rockepoet. Dette er ikke spesielt munter musikk, men Byes melodiøse melankoli fenger ofte allikevel. Strykere, friske tilløp til surfgitar og Byes intense hviskende stemme er spesiell og kombinasjonen kan noen ganger minne om en blanding av Dick Dale og Tindersticks – så rart det enn kan høres ut.
Anmeldelsen ikke tilgjengelig på nett.

FaroJournalen
Totalt sett viser "Værmelding for fattigfolk" at Johns Quijote for alvor er med på å føre videre de rockete norske visetradisjonene fra både Jokke, De Press og Raga Rockers.

Hamar Arbeiderblad
Folk med sans for rock'n roll og lyrikk har trolig allerede stiftet bekjentskap med Johns Quijote. I sannhet et lite særfenomen i norsk musikkliv, der de beveger seg i et musikalsk mørkt - og tekstlig underlig, landskap. Ikke alltid like lett å få tak i, og ikke alltid like enkle å forstå, men alltid spennende og med fet sound. Litt sånn Tom Waits på norsk. Eller Leonard Cohen møter Lou Reed, eller noe der omkring.

Aftenposten - Mørke stemninger
Det er intet direkte fattigslig ved denne gjengen, gode håndverkere som de er.
Les hele anmeldelsen her.

 
 

Du kan bestille Johns Quijote CD'r og/eller nedlastbare musikkfiler her.

 
  Musikere:  
 
John Ivar Bye vokal og gitar
Brynjulf Risnes gitar
Atle Rakvåg bass
Jon Grimsby trommer, perk.

 


Forside | Nyheter | Historien |Chickenfarm | Broilerfarm | Butikken | Mailingliste | Linker | MBS | Kontakt | English | Artistene | Arne Mo | Bjørn Berge | Carsten Loly | Envelope | Johns Quijote | Joner
Kaizers Orchestra
| La Descarga | Matpackers | Moys | Rex Rudi | Tim Scott | Tønes


Farmen, Postboks 337. 1301 Sandvika, Norway
Tlf:67 52 28 60, Mob: 9051 1055, E-mail: info@farmenas.com

 

Design: To the Point Webdesign E-mail: info@2tp.no